2014. augusztus 2., szombat

Avon Ideal Flawless matt hab állagú alapozó

Ma egy világmegváltó dologról olvashattok, hiszen amit rólam elsősorban tudni kell az az, hogy nem használok alapozót! Soha, egyáltalán nem. Kb. 11 éve sminkelem magam (igen, tényleg!) és ezidő alatt soha, egyszersem éreztem annak szükségét, hogy én alapozót vásároljak és eltömítsem a pórusaimat! Nem igénylem én sem meg a bőröm sem! :D De ez nem jelenti azt, hogy nem próbáltam ki egyet sem! ;) Ha érdekelnek a részletek, maradj velem! :)


Ehhez az Avon darabhoz egy blogsale keretein belül jutottam hozzá, abszolút impulzus vásárlás volt! :D Mivel nincs szükségem alapozóra, így egy könnyed korrektorként szántam elhasználni a szemem köré. Bár vannak bevált korrektorjaim, mégis szeretek kísérletezgetni, hátha találok jobbat, szebbet, okosabbat, tudjátok hogy van ez! Régebben tizenéves koromban volt egy hasonló hab állagú alapozóm, azt hiszem a Rimmeltől (?), még testvéremtől kaptam, nagyon szerettem, már őt is korrektorként használtam, aztán elfelejtődött, jöttek más formulák, más fajták, más márkák. Viszont amikor megláttam ezt Mara blogsale-jén, előtörtek a régi emlékek, jó áron kínálta, így gondoltam teszek vele egy próbát! :)

Egyébként nem szeretem az alapozókat, a likvid állagúaktól egyszerűen falra mászom. Én tényleg nem vettem magamnak soha egyetlen egy alapozót sem (csak ezt), viszont tesóm állandó fogyasztó és azokat egyszer-egyszer kipróbáltam. Volt ott L'Oreal True Match, Max Factor Facefinity, Essence Stay All Day, Rimmel Match Perfection és még sorolhatnám. Mivel tesómnak problémás a bőre ő 'rászorul' az alapozókra, én pedig mindig kipróbálom őket, amikor náluk vagyok.. tudjátok mi nagyon szeretünk egymás nesszeszerében turkálni, kinek milye van! :P Mégis valami oknál fogva menekülök ezektől a termékektől, mert annyira idegen érzés az arcomon, annyira maszk, annyira levakarnám, beizzadok alatta, így soha egy termék sem hozta meg a kedvem arra, hogy én rutinosan, rendeltetésszerűen alapozót használjak, még különleges eseményekre se! Először is nézzük a csomit.


Masszív üvegtégely jól zárodó fedővel. Én nagyon szeretem az üveges kiszerelést, nem tudok belekötni. Szép, esztétikus, praktikus, újrahasználható, mivel elég vastag, nem hinném, hogy könnyen törne. Nem tudom ti hogy vagytok vele, nekem az üvegtégely mindig egy kis luxe érzetet nyújt! :P


18 g. Az állagából adódóan sokáig elég lesz, (nekem) kevés is elég belőle, de egyébként jól építhető. :) Ez a 'shell' árnyalat, ami nagy meglepetésemre pont passzol az én kicsit sárgás tónusú bőrömhöz! :) Ez nagyon nagy öröm volt, hiszen blogsale-ről vettem, így orosz rulett volt, hogy passzol-e majd hozzám vagy sem! :) Szerencsére nem volt headshot! :D Így a véres sztorik most elmaradnak, bocsi! :P


Az állaga keményebb formulájú hab, púderes beütéssel, ami az ujjbegy melegére könnyeddé válik. Én mégis egy flat kabuki ecsettel szoktam felvinni, pontosabban beleütögetni a szem alatti karikáimba, pirosas részeimbe, azzal nagyon jól működik, ujjbeggyel is fellehet, de ecsettel természetesebb hatást lehet elérni szerintem, illetve én amúgyis mindent ecsettel használok! :D Nagyon könnyű termékről van szó, gyerekjáték használni. Primert sem viszek fel előtte, mindössze egy 30 faktoros arcra való naptejet használok alá, szükségét érzem, hogy védjem a bőröm a káros napsugaraktól, nyugodtabb vagyok tőle, ennyi. A száraz részeket picit kiemelheti, de egy jó alappal vagy hidratáló krémmel ez abszolút kiküszöbölhető! :)


Így néz ki ujjal felvéve, eldolgozatlanul a karomon. A fedése közepes, ami nekem pont elég és szépen kitart egész nap! :) Arcra felvéve egyébként szinte nem is érezni a jelenlétét, ennek ellenében nagyon jól teljesít, mert egységesíti az arcbőröm, tompítja a karikáimat és olyan szép, egyenletes hatást kelt! A tartóssága nagyon jó, nekem nem folyik le, nem foltos, tökéletesen bevált! :) A végeredmény tényleg matt, hihetetlen! A nagy melegben a T-zónám ugyan könnyebben kifénylik, olyankor oda szoktam nyomatni egy kis púdert, de máshová fölöslegesnek érzem, mert tényleg annyira púderes matt a finise, hogy nincs rá szükség! :) A bőröm nagyon puha lesz tőle, nem tudok belekötni, akárhogy is akarok! :D Még az illata is nagyon jó, nemáááár! :D

Foggalmam sincs, hogy lehet-e még kapni ezt az alapozót Avonéknál vagy sem. Az árát sem tudom pontosan, a netes oldalak szerint 2000 ft körül vesztegetik, ennek ellenére én mindössze pár száz forintért vettem Marától újonnan! :P Ilyenkor olyan szerencsésnek érzem magam! :$ Mindenesetre, ha annyira finnyások vagytok mint én, tegyetek vele egy próbát, szerintem megéri! Azt hiszem 5 árnyalatban kapható, amivel szerintem inkább a világosabb bőrűeknek kedveznek. Amennyiben sikerült rábeszélnem benneteket, mielőtt megrendelitek/megveszitek, nézzetek meg a neten pár tesztet hogy valójában milyen színben, mert az official oldalon nem igazán lehet eldönteni! :)


Nektek van bevált alapozótok? Használtatok már hab állagú terméket? :)

10 megjegyzés:

  1. Én is ritkán használok alapozót, mivel nem szeretem a nehéz érzést, amit ad, illetve annyira nem is problémás a bőröm, hogy rászoruljak. Nyáron csak egy könnyű púdert viszek fel, a többi évszaknál pedig BB, vagy CC krémet használok. Most utóbbira vagyok rákattanva, az is avonos és imádom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. CC-t még nem próbáltam, de BB-t már igen, elég fullasztó volt számomra az is, így el is passzoltam nővéremnek, ő szereti! :) Szeretem ha levegőzik a bőröm, így a púderrel is csínnyán bánok, amúgyis bő 1 év mire elhasználok egy kompaktot! :) Neked amúgysem kéne alapozó, gyönyörű szép bőröd van! :)

      Törlés
  2. A Maxfactor Facefinity az abszolút kedvenc mivel problémás az arcbőröm és rászorulok sajnos az alapozókra. Nyilván ha szép lenne a bőröm nem tennék rá fölösleges rétegen, de hát sajnos ez nekem nem adatott meg :( Egyébként én a hab állagot nem részesítettem soha előnyben, valamiért nálam mindig a folyékony alapozó a nyerő :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg Nikkii? :O Képeken egyáltalán nem látszik, sőt! :)) Kinek mi jön be, nekem a folyékony alatt fullasztó a létezés! :/ De például nővérem is folyékonyat használ, és ő is a Facefinity-re esküszik, pedig ő már sokat próbált! :)

      Törlés
  3. Pont most szeretnék új alapozót venni, szeretnék valami újat kipróbálni. Eddig csak egy bizonyos fajta Avon alapozó volt, ami bevált, már 5 éve hű vagyok ehhez a termékhez, de ezek után bátran cserélem le egy szintén Avonosra :D (az én bőröm is sárgás és csak náluk találtam megfelelő árnyalatot)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És milyen textúrájút használsz? :) Egyébként ezelőtt az Avonnal nem volt túl jó tapasztalatom, de mostanában van 1-2 kedvencem tőlük! :P

      Törlés
  4. Nálam abszolút kedvenc, főleg ha alkalomra kell sminkelni (az esküvőmre is ezzel sminkeltem, teljesen reflektorfény- és fotókompatibilis), a fedése nekem pont elég. Attól tartottam,hogy nyáron túl nehéz lesz, maszk-szerű, belesül az arcom, de meglepően könnyed viselet 30+ fokban is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira jó, hogy megerősítést kapok! Nagyon szépen köszönöm!!! Örülök, hogy neked is kedvenc és így legalább az olvasók is láthatnak +1 pozitív véleményt! :))

      Törlés
  5. Nekem a legmeglepőbb ebben a posztban az, hogy tizenegy éve sminkeled magad, lazán húsznak néztelek. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ah, kösziii! :DDD Ennek felettébb örülök! :P Ezt lehet annak köszönhetem, hogy nem használok alapozót?!?! :D 25 vagyok! :)

      Törlés